Etykiety OPAQUE pokrywające nieprzeźroczyste
1.
KLEJ : Klej kauczukowy (pernamentny) odznaczający sie bardzo dobrą kohezją i przyczepnością początkową. Można również zastosować mniej popularny klej akrylowy. Jest jeszcze klej kauczukowy specjalny do nierównych powierzchni, (specjalistyczny, bardzo rzadki, drogi).
Na zdjęciu pierwsza przykładowa etykieta standardowa z papieru. Jak widać prześwituj naklejona na butelce CISOWIANKA perlage. Najmniej prześwitują grube papiery 130-150gram. Etykiety, które nie prześwitują w kolejności od najtańszych: 1. Etykiety opaque papierowa czarny zadruk od spodu na kleju, klej kauczukowy 2. Etykiety papierowe opaque niebieski zadruk na kleju 3. Etykiety GLOSS z dodatkową warstwą srebrną alu. 4. Etykiety termiczne TOP cover
Zapewniamy okres trwałości: 24 miesiące, przy zachowaniu dostarczonych warunków przechowania.
Na życzenie klienta wysyłamy darmowe próbki naszych towarów dzięki czemu można ocenić ich jakość wykonania. Przede wszystkim próbki pozwalają ocenić możliwości danego produktu.
papier papierowe
W razie pytań, nasi eksperci służą pomocą: - Agnieszka Kacmarska.
|
Napisz e-mail z zapytaniem Formularz Tel. +48 61-28-53568
TESTY NA SZYBKO (mniej niż 24h)
SZKŁO : klej jest bardzo mocny i szybko wiąże się z opakowaniem szkalnym, odklejanie powoduje uszkodzenie etykiety.
ZAKRYWANA ETYKIETA : klej jest mocny i dobrze wiąże się, odklejanie powoduje delikatne uszkodzenie etykiety.
TESTY :
0. Naklejanie na powierzchnie :
- papier INNE ETYKIETY, karton z nadrukiem, który ma być zasłonięty
1. Odporność nadruku Flekso lub Termotransferowego, tarcie, chłonność materiału
2. Odporność fizyczna, rozdzieranie materiału, marszczenie się materiału, aplikowanie aplikatorem
3. Odporność na wysoką temperaturę :
- słońce (30-40 stopni),
- podpalanie (wysoka temp.),
4. Odporność na niską temperaturę :
- lodówka
- zamrażarka
- głębokie mrożenie
5. Różne konstrukcje z klejami, właściwości klejów :
- odlepność, naklejanie na powierzchnie zakrzywione, zostawianie śladów kleju
- odporność na alkohole i benzyny,
- odporność na tłuszcze, kontakt z żywnością.