Drukarnia Fleksograficzna
Etykiety bezklejowe

Etykiety do metkownic - metki


Metki do metkownic, samoprzylepne w rolkach. Do aplikatorów ręcznych Towa i datowników. Białe i kolorowe w rolkach. Do naklejania na różne produkty. Nawinięte na rolki jednorzędowe nawiniete na gilzy tekturowe o średnicach fi 25 i 40 mm. rzadziej fi 50 i 76 mm. Na rzyczenie klienta nawijane są dowolne ilości etykiet na rolce, tak by się zmiesciły do aplikatora. Drukarnia BART w zależności od rozmiaru etykiet, średnicy gilzy, nawija dowolne ilości etykiet na rolki, tak by nie sprawiały problemów w trakcie użytkowania. Etykiety do metkownic mogą być z zadrukiem kolorowym, z papieru lub folii na podkładzie silikonowym papierowym. Podkład sikilonowy z cienkiej folii PET nie nadaje do takich zastosowań na aplikatorach ręcznych. Specjalistyczne aplikatory przemysłowe na liniach produkcyjnych alkoholowych mają możliwość aplikacji takich etykiet dzięki czujnikom rozpoznjących przerwy między etykietami (czujnik ultradzwiękowy). W przypadku małych etykiet o powierzchni klejącej małej, czyli poniżej 32x20 , najlepiej sprawdzić darmowe PRÓBKI !!!, przetestować który klej najlepiej wiąże do danego podłoża (ważny jest surowiec, powierzchnia, warunki użytkowania). 

 


 

W razie pytań, nasi eksperci służą pomocą:
- Bartecki Michał

- Agnieszka Kacmarska, [NONE]


Napisz e-mail z zapytaniem    Formularz    Tel. +48 61-28-53568


TESTY :

0. Naklejanie na powierzchnie :

- papier, karton

- szkło

- folia PP, PE, PET

- plastik PP, PE, PET

1. Odporność nadruku Flekso lub Termotransferowego, tarcie, chłonność materiału

2. Odporność fizyczna, rozdzieranie materiału, marszczenie się materiału, aplikowanie aplikatorem

3. Odporność na wysoką temperaturę :

- słońce (30-40 stopni),

- podpalanie (wysoka temp.),

4. Odporność na niską temperaturę :

- lodówka

- zamrażarka

- głębokie mrożenie

5. Różne konstrukcje z klejami, właściwości klejów :

- odlepność, naklejanie na powierzchnie zakrzywione, zostawianie śladów kleju

- odporność na alkohole i benzyny,

- odporność na tłuszcze, kontakt z żywnością.