Drukarnia Fleksograficzna
Etykiety bezklejowe

Etykiety z klej do kontroli naruszeń


OPIS : Etykiety z tym klejem do kontroli naruszeń charakteryzuje się największą wytrzymałością. Próba usunięcia etykiety zamykającej opakowanie kartonowe pokryte lakierem wodnym, skutkuje powstaniem widocznych nieodwracalnych rozdarć na powierzchni kartonu. Efekt osiągniety został poprzez połączenie mocnego specjalnego kleju ze specjalną folią przezroczystą. Takie rozwiązanie jest kluczem do posiadania odpowiedniej PLOMBY do opakowań kartonowych farmaceutycznych. Klej ten nie występuje w konfiguracji z materiałem papierowym, bo papier nie zapewniaja wytrzymałych właściwości. W przypadku małych etykiet o powierzchni klejącej małej, czyli poniżej 32x20 , najlepiej sprawdzić darmowe PRÓBKI !!!, przetestować który klej najlepiej wiąże do danego podłoża (ważny jest surowiec, powierzchnia, warunki użytkowania). 

 


 

ZASTOSOWANIE : Do Kontroli Naruszeń. Takie etykiety pełnią funkcję idealnej PLOMBY ujawniają próby naruszenia opakowania kartonowego. Można powiedzieć, że pełnią funkcję zamka, do zamykania opakowań. Etykiety w tej konfiguracji powstały po to by walczyć z fałszerstwami i manipulacjami, dla dobra publicznego. 

 


 

STANDARDOWE ŁĄCZENIA

folia jest najlepsza, bo jest wytrzymała
Raflex plus Clear TC RP62eu

 

W razie pytań, nasi eksperci służą pomocą:

- Bartecki Michał,

[TEST][NONE]


Napisz e-mail z zapytaniem    Formularz    Tel. +48 61-28-53568


TESTY :

0. Naklejanie na powierzchnie :

- papier, kartonowe opakowanie,

1. Odporność nadruku Flekso lub Termotransferowego, tarcie, chłonność materiału

2. Odporność fizyczna, rozdzieranie materiału, marszczenie się materiału, aplikowanie aplikatorem

3. Odporność na wysoką temperaturę :

- słońce (30-40 stopni),

- podpalanie (wysoka temp.),

4. Odporność na niską temperaturę :

- lodówka

- zamrażarka

- głębokie mrożenie

5. Różne konstrukcje z klejami, właściwości klejów :

- odlepność, naklejanie na powierzchnie zakrzywione, zostawianie śladów kleju

- odporność na alkohole i benzyny,

- odporność na tłuszcze, kontakt z żywnością.