Producent etykiet samoprzylepnych

Etykiety na słoiki


OPIS OGÓLNY :  Najważniejszą cechą, która wyróżnia etykiety na produkty (typu słoiki i przetwory) jest używanie specjalnych wykrojników (noży wycinających). Często na tych etykietach umieszczane są dodatkowe informacje takie jak : data ważności, seria i numer produktu. Przykładowe naklejki przedstawione są na zdjęciach i mają rozmiary 67x207 mm. Najważniejsze jest by były atrakcyjne pod względem wyglądu.

 


 

KLEJE :

 

- klej specjalny bardzo mocny RC3P  (polecamy)

 


 

ZASTOSOWANIE : Główna funkcja etykiet z kategorii (na przetwory, słoiki, produkty) to przekazywanie informacji o produkcie oraz funkcja ozdobna - ozdabiania. Etykieta na słoik powinna być zaprojektowana tak by w efekcie podkreślić i wyróźnić jakość danego produktu, którego jednoznacznie identyfikuje. Często nazywa się je banderolami do oklejania, pełniącymi równocześnie funkcje plomby zabezpieczającej i informującej o świeżości produktu.

 


 

W razie pytań, nasi eksperci służą pomocą:

Bartecki Michal, [NONE]


Napisz e-mail z zapytaniem    Formularz    Tel. +48 61-28-58560


Film ilustrujący proces aplikowania etykiet na słoiki:

TESTY :

0. Naklejanie na powierzchnie :

- szkło, opakowania szklane słoiki, z cukierkami, marynatami, pieczarkami, zalewami, sosami, smalcami, mięsami przetworzonymi, zaprawami

- plastik PP, PE, PET

1. Odporność nadruku Flekso lub Termotransferowego, tarcie, chłonność materiału

2. Odporność fizyczna, rozdzieranie materiału, marszczenie się materiału, aplikowanie aplikatorem

3. Odporność na wysoką temperaturę :

- słońce (30-40 stopni),

- podpalanie (wysoka temp.),

4. Odporność na niską temperaturę :

- lodówka

- zamrażarka

- głębokie mrożenie

5. Różne konstrukcje z klejami, właściwości klejów :

- odlepność, naklejanie na powierzchnie zakrzywione, zostawianie śladów kleju

- odporność na alkohole i benzyny,

- odporność na tłuszcze, kontakt z żywnością.