Drukarnia Fleksograficzna

Etykiety kolorowe papierowe Matowe


OPIS OGÓLNY : Etykiety matowe niepowlekane (Vellum TTR, vellum premium o podwyższczonej bieli, Vellum logistics o obniżonej gramaturze) lub powlekane Transfer matt. Etykiety matowe są wykorzystywane w przemyśle spożywczym i pełnią funkcję informacyjną. Metodą drukowania jest technika fleksografii. Do etykiet papierowych można zaliczyć również specjalne etykiety odblaskowe, fluorescencyjne, które zapewniają widoczność nawet w ciemności. Powlekanie etykiet służy do zabezpieczenia etykiet przed wilgocią. Papier niepowlekany bardziej aborbuje wilgoć ale również farbę i tusz kalki przez co można na nim drukować tańszą kalką woskową. 

 


 

Etykiety do znakowania pieczątkami:

- Etykiety papierowe matowe (kalandrowane) są chłonne, proces schnięcia nadruku jest bardzo szybki. Powierzchnia etykiety MAT wyglądem przypomina zwykłą kartkę formatu A4. Struktura etykiet matowych pozwala na umieszczanie na niej dodatkowych informacji - przybijanie pieczątek, znakowania datownikiem, opisywania długopisem i markerem.


 

STANDARDOWE ŁĄCZENIA

papier, papierowe
Vellum, Transfer Vellum FSC, [NONE]

Napisz e-mail z zapytaniem    Formularz    Tel. +48 61-28-58560


Etykiety z certyfikatem PEFC,

Podrecznik uzytkowania logo PEFC


1. 50x30
2. 100x60
3. 100x74,9
4. 80x50

- KARTONY, Karton

         Prospekt firmowy

         Farby UV w skali Pantone

TESTY :

0. Naklejanie na powierzchnie :

- papier, karton

- szkło

- folia PP, PE, PET

- plastik PP, PE, PET

- metal

1. Odporność nadruku Flekso lub Termotransferowego, tarcie, chłonność materiału

2. Odporność fizyczna, rozdzieranie materiału, marszczenie się materiału, aplikowanie aplikatorem

3. Odporność na wysoką temperaturę :

- słońce (30-40 stopni),

- podpalanie (wysoka temp.),

4. Odporność na niską temperaturę :

- lodówka

- zamrażarka

- głębokie mrożenie

5. Różne konstrukcje z klejami, właściwości klejów :

- odlepność, naklejanie na powierzchnie zakrzywione, zostawianie śladów kleju

- odporność na alkohole i benzyny,

- odporność na tłuszcze, kontakt z żywnością.